Om Norlandia Sørenga barnehage

Sørenga barnehage ligger på Sørengautstikkeren som skal være en del av den helt nye Fjordbyen i Oslo. Barnehagens eier er Oslo Kommune, og det er Norlandia barnehagene som drifter barnehagen. Vi har 4 avdelinger fordelt på to baser som har hvert sitt store felles kjøkken og baserom, i tillegg til eget avdelingsrom.

Vi åpnet dørene for de første barna 1. november 2012. På Sørenga barnehage er det 2 småbarnsavdelinger, og 2 storbarnsavdeling. I barnehagen er det 60 herlige barn fordelt på 2 avdelinger.

Barnehagens åpningstid er fra 07.00-17.00. Vi holder åpent alle dager bortsett fra røde dager, julaften og nyttårsaften.

Uteområdet er en del av sentralparken på Sørenga, og det øvre nivået er tilplantet med busker til en spennende lekeskog som vil vokse med barna. Området deles med en bølgende mur, og på nedre plan har vi klatrestativer, sklie, lekehus, sandkasse og sykkelbane. Det meste er inspirert av det maritime miljøet vi befinner oss i, og det gjenspeiles også på uteområdet med "brygge", og gummidekkke som avbilder en strand, hav og havdyr som for ekesmpel en hval.

Vi er ofte på turer og da dra vi gjerne til for eksempel Middelalderparken, Ekeberg eller stikker bort til Herligheten og ser hvordan det går med parsellen vår der. Sjøbadet som åpnet her på Sørenga sommeren 2015 blir også flittig brukt av oss. De ansatte har livredningskurs, så sikkerheten på tur er høyt prioritert og blir godt ivaretatt.

Den pedagogiske plattformen vår er inspirert av Reggio Emilia-filosofien, og Norlandia barnehagenes visjon - med livslang lyst til lek og læring.